Lapkričio 26 d. 1 - 4 klasių mokiniai surengė vienos spalvos vaišes. Užduotis buvo ne iš lengvųjų - stalas turėjo būti serviruotas tik vienos spalvos patiekalais. Pasirodo, būtent spalvos ir parodo tai, kokių naudingųjų medžiagų yra vaisiuose bei daržovėse. Todėl, norėdami, kad mūsų organizmas gautų skirtingų naudingųjų medžiagų, turime rinktis skirtingų spalvų vaisius ir daržoves.
Pirmokai padengė geltonos spalvos vaišių stalą. Jie sužinojo, kad geltonos daržovės ir vaisiai turi beta karotino, taip pat vitamino A, kurie gerina regėjimą, stiprina plaukus, nagus, gražina odą. Šios spalvos gėrybės taip pat sveika širdžiai.
Antrokai savo stalą turėjo padengti žaliai. Dabar jie jau žinos, kad žaliuose vaisiuose ir daržovėse yra vitamino C, kad jie pasižymi ir antioksidacinėmis savybėmis, stabdo odos senėjimą, gerina virškinimą, reguliuoja kraujospūdį, taip pat saugo nuo uždegimų.
Trečiokams teko sunkiausia užduotis - mėlynos spalvos vaišių stalas. Mėlynų vaisių ir daržovių tikrai yra nedaug, bet juose esančios medžiagos labai reikalingos. Jos gerina virškinimą, regėjimą, taip pat padeda išvengti širdies ligų, reguliuoja cholesterolio kiekį, saugo ląsteles nuo pažeidimų ir net nuo onkologinių ligų.
Ketvirtokų stalas pasipuošė raudonomis vaišėmis. Raudonos spalvos vaisiai ir daržovės pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Jose esančios medžiagos padeda reguliuoti kraujospūdį, saugo ląsteles nuo pažeidimų.